Duitse kalveren

Boerkamp richt zich de laatste jaren vooral op kalveren uit Duitsland. Onze partners in Duitsland kunnen het het hele jaar door grote aantallen kalveren leveren. En dankzij deze grote aantallen kunnen we:

  • de stallen van onze afnemers in één keer vol zetten
  • homogene groepen samen te stellen
  • het gebruik van medicijnen voor de kalveren tot een minimum beperken

Rosé en blanke kalveren

Wij importeren grote aantallen kalveren voor zowel de witvlees- als voor de rosévleessector. Van de rosékalveren kan Boerkamp een leeftijdsscan voor u te maken. Deze kalveren komen dan naar leeftijd geselecteerd de wagen af. Het eerste deel van de selectie nemen we de afnemer hiermee uit handen.

Nuchtere kalveren

De aankoop van nuchtere kalveren hebben we geheel in eigen hand. We kopen direct bij de boer en rijden met eigen vrachtwagens langs de plaatselijke handel. Door op deze manier te werken kunnen we de continuïteit waarborgen. Het sorteren en scannen van de Duitse kalveren gebeurt al jaren bij Krümpel GmbH in Wettringen.

Efficiënt handelen

Een select groepje mensen is bij Boerkamp verantwoordelijk voor het sorteren en aankopen van nuchteren. Onze chauffeurs maken ook onderdeel uit van deze groep. Zij weten daardoor precies wat ze in de wagen hebben en zijn een waardevolle informatiebron voor de afnemers. Wij streven ernaar de kalveren zo snel mogelijk in Nederland op stal te krijgen. Daarom werken wij veel 's nachts, zodat er geen tijd wordt verspild.

Contact

Onze manier van werken levert veel voordelen op voor onze afnemers. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ons op.